Fy satan

fan vad jag skar mig i fingret!! Jag höll på att skära persilia och höll in fingrarna sådär som man ska göra, men så var jag nästan färdig och tog bort ena handen när jag högg mig i fingret och skar av en bit av fingertoppen... Så jag satte på två plåster och en platshandske och fortsatte med maten. Men nu värker det i hela handen. damn it.

Sleepy

Idag vakande jag 12:40 av att mamma kom in för att kolla om jag var hemma. 12:40! Fick lite panik och for upp ur sängen. Då var mamma och Abbe påväg ut för att handla massa julgrejer, och jag blev sur för att jag sovit så länge. Så jag åt frukost, duschade, tvångsgjorde lussebullar (mamma ville absolut ha men kunde inte gör själv för hon har en gipsad hand), och sedan kollade jag på The Hills och julpyntade. Efter det kom mamma hem och då hjälpte jag henne med alla grejer hon köpt. Och nu är klockan 20:40. Det var min dag.
We-hey.

For fur

Idag fick jag en päls!! Hur glad som helst blev jag. Jag har ju velat ha en päls ett bra tag och nu har jag en! Helt gratis oxå :)
Mamma köpte den i Köpenhamn för typ 8 år sedan på Rea (ursp. pris 2000:- )
Det är en fuskpäls, och den är svart och jättefin och väldigt bra kvalité. Hon har bara använt den några få gånger så den är ju nästan ny. så jäkla nice.

To do

Nu e jag hemma från jobbet! Riktigt mysig jobbdag har det varit. Vi har julbakat  och tagit en massa roliga kort. Riktigt skönt och avslappnat har det varit...
Jag har en hel del grejer att göra egentligen... Och jag ska börja nu i helgen när jag e ledig. Jag hade tänkt ha en del grejer klart redan och jag har fan inte börjat med nåt. Och snart är det december.... Men advent på söndag, det är ju mysigt iaf... Men idag ska jag laga mat, gå upp på vinden och hämta julgrejer och fika med Z i stan.
So long


Jul-Utmaning

Jag blev utmanad av karolina!
Man ska skriva vad man önskar sig till jul helt enkelt.


Tre hårda klappar:
- Ipod-laddare för vägguttag
- Locktång som gör stora lockar
- En Parfym. Christinas nya eller Diesel -Fuel for life.

Tre mjuka klappar:
- En stor jävla mysig kofta!
- Foundationborste från Make up store
- En madrass till min säng

Tre viktiga klappar:
- En fin jul med min familj
- Att fortsättningen på mammas graviditet (och efteråt) blir bra
- Att jag har kvar mitt underbara jobb

Nu utmanar jag:
- Kattis
- Tres

träning

Det är så att jag funderar på att börja träna lite... Men eftersom jag inte kommer att vara i Sverige i ett halvår till känns det ganska meningslöst att köpa ett kort och betala för det i ett år/halvår. Men på Sportlife såg jag att man kan köpa ett regionalt kort som gäller i 3 månader och kostar 1995 spänn. Och det var det billigaste jag kunde hitta.
Ska tänka på saken. Då kan jag ju försöka ta mig tid att träna iaf 2 gånger i veckan. Och verkligen försöka göra det, även om jag är trött efter jobbet. Det borde väl vara bra att träna då? Så kanske man får mindre värk på jobbet? Låter logiskt iaf... Jo me det... låter bra...

Veckans bästa TV-kväll

Nu e jag hemma från jobbet och kollar på Christine, som är ett av mina favoritprogram.
Jag är ledig imorgon så ikväll ska jag vara uppe länge och kolla på TV. Tisdagar måste vara veckans bästa tv-kväll; Desperate housewives, Christine, Brothers&sisters och Scrubs. Annars är det inte så mycket fler tv-serier jag följer... Men tisdagskvällarna är mina TV-kvällar! Så nu ska jag käka clementiner och slappa.
Good night

Babyboom

I förrgår fick min mammas bästa vän en son!! Hon skulle inte haft förrän 19 december, så det blev nästan en månad för tidigt.... Men en frisk, fin pojke blev det! ♥
Min mamma ska ju oxå få en son, men han kommer inte förrän i februari.
Men gud vad kul att få barn och vara mammaledig samtidigt som sin bästa vän... Det tänker jag fan oxå planera in. Blir tvångsgraviditet på bästisen.
Och sedan är jag glad över en till sak, men det är en hemlighet och jag får inte berätta än! Men så fort det blir offentligt så skrivs det här!

Nu ska jag iaf göra min iordning, laga mat och bege mig mot mitt jobb. Slutar 21, och sedan ska jag fika med Z i stan.

So long

Helg

Först vill jag be om ursäkt till båda mina läsare för att jag inte bloggat på några dagar, bla bla bla...
Jag har faktiskt inte hunnit/orkat. I fredags jobbade jag 7-14, sedan var det hem, laga mat, diska och städa lite innan jag gjorde mig iordning och  åkte hem till Linda som fyllde år. Hon hade tjejmiddag och vi var 6 tjejer där. Vi åt mat, hon öppnade sina presenter och sedan satt vi och pratade en stund. Efter det åkte vi in till Bryggeriet där vi satt en stund och drack lite... Efter det skiljdes alla åt och åkte hem... Så det var ingen jättekul kväll, men men, det kan inte vara perfekt jämt right?
Och sedan blev det lördag. Det är ju så att min mamma är gravid i 7 månaden, och som resultat av sin graviditet har hon fått carpaltunnelsyndrom i båda händerna. Så i onsdag opererade hon vänster hand och kan nu inte använda den över huvudtaget. Vad kan man göra med en hand? Ingenting. inte ens sätta upp en tofs eller knäppa en BH. Så i lördags fick jag äran att städa överallt, tvätta alla fönster, julpynta lite, laga mat, diska etc. Det tog nästan hela dagen. 6 timmar iaf. Efter det tyckte jag att jag förtjänade en myskväll, så jag köpte jag med naturgodis och åkte hem till Gudrun & Kaj. Vi kollade på Vänner och hade skoj.
Och sedan blev det söndag. Då jag jobbade 12-21. Och det var allt.
Nu måndag idag, och jag ska jobba 13-21 så nu ska jag snart åka iväg.
So long

Piercing igen

Till jul så ska jag och tres pierca tungorna!! Hon har haft en förut, men tog ut den av nån anledning... Och eftersom jag är lite rädd för att pierca tungan har vi bestämt att göra det tillsammans på hennes jullov! Så då kommer hon ner till Gbg så ska vi pierca oss! Gud vad kul! Äntligen. Men vi ska iaf göra det efter julafton så vi kan njuta av all julmat :)

Och så får jag äntligen träffa Tres igen! ♥ Nu har hon flyttat till Örebro och grejer och jag har inte sett henne sen studenten.... I miss you girl!

Dont wanna be, aaall byy myyseeelf

Idag fick jag ett samtal från Culture care Au pair. För er som inte vet det så planerar jag att åka som Au pair i USA till våren och de ringer ibland för att kolla hur det går med alla papper. Ida (tjejen som ringer) är verkligen världens trevligaste, men hon låter alltid så himla käck när hon ringer. Så käck så jag nästan känner mig skyldig att åka för att inte göra henne ledsen.
Ungefär såhär lät samtalen nyss:

-HEEEJ, det är Ida från Culture care!
-Ja, hej
-Hur är det??
-Jo bra, kom precis hem från jobbet.
-Jasåå, vad kuul! Jag ringde bara för att kolla att det bra med papprena och så.
-Jo jäättebra, jag ska bara fixa 2 referenser till och sedan skickar jag dom.
-OKEEJ, vad BRAA, sedan är det baara att rigna om du har några frågor!!
-Ja tack
-Ok ha det braa! hej dåå!
-Hej hej.

Och så har hon sån där ljus, svängig och ultratjejig röst.


Men vad fan klagar jag för? Jag har tur som får så underbar hjälp istället för nån bitterkärring som skiter i att hjälpa mig över huvudtaget.

Men jag har ju inte bestämt mig än... Det är det som är mitt problem...Papprerna går bra men så fort jag skickat in dom är det ju bestämt. Då får jag åka till sthlm och fixa visum, skaffa värdfamilj och boka flygbiljett. Flytta tvärs över jordklotet och lämna alla. Dock försöker jag få med mig en kompis som är halvt på idén. Jag måste få med henne. Då har jag ju en nära vän med mig och det känns ju då mycket bättre. Annars är ju alla här utan mig och det är fan inte rättvist.

Killar jag gillar

Alla har ju sina favoriter och här mina;




Justin Chambers. Spelar Dr. Alex Karev i Greys Anatomy. Het på så många sätt.



Dave Annable. Spelar Justin Walker i Brothers&sisters. Gillade honom inte så värst mycket i början av serien, men nu har jag insett hur het han är. Jättehet.



Goran Visnjic. Aka Dr. Kovac i Cityakuten. För att han är så heet och har väldens hetaste accent. Jag älskar kroater och när han pratar blir jag alldeles het i brallan! Give meee



Matthew Gray. Spelar Spencer Ried, en otrooligt smart kille i  världens bästa TV serie - Criminal minds.



Robbie Williams♥ För att han är så sjuukt sexig, är jätterolig och världens bästa intertainer. My god.. *dreggel*
Längtar tills han kommer till Ullevi igen!



Chef Gordan Ramsey! För att han är världens bästa kock, och jag älskar hur han är! Han kan vara jättego och rolig, men när folk beter sig som idioter och svettas i/bränner man som är jättelätt att göra under tidspress är det ju inte konstigt att man blir arg.



Conan O´brien... Bara för att han är så satans rolig! och ser ut som en seriefigur...


Lindas födelsedag

Som sagt så var jag i stan igår med Z för att köpa födelsedagspresent till Linda. Temat för hennes lilla kalas är "rosa".
Så vi åkte in till stan för att köpa nåt rosa. Men istället för att tänka ut nån fin present som hon kanske inte gillar ändå, så köpte vi en rosa påse och fyllde den med massa rosa skit! Hur bra som helst♥
Jag hade ju blivit hur glad som helst om jag hade så fiffiga vänner.

Så i den här lilla påsen ligger:
En tidning, en stor penna, ett suddgummi, tuggummi, en massa olika godis, trosskydd, nudlar, skumtomtar, pads, två nagelfilar, ett nagel-skötar-kit, energi-dryck och lite fler grejer jag inte kommer på nu... Men allt i påsen är iaf rosa!


                        Det är nästan så jag vill behålla det själv...


jobb imorgon? Om jag vill

Och min chef ringde nyss. Hon skulle kolla om jag kommer till jobbet imorgon. Det är väl klart att jag kommer till jobbet? Varför skulle jag inte göra det? Jag är ju typ alltid där. Det låter ju som att jag bara går dit ibland när jag har lust.

tatueringar...

I affären hade killen i kassan en tatuering över hela armen där det stod "FRÖLUNDA".
Det kändes som en ganska dum tatuering.

Tisdag...

Usch vad jag känner mig tråkig nu... Under dagarna kommer jag på masa kul att skriva men när jag väl sätter mig här händer ingenting...
Idag har jag iaf vart ledig. Som igår. Och imorgon. Jag tycker det är ganska tråkigt att inte vara på jobbet och tjäna pengar, men man kan ju faktiskt inte jobba jämt. Och nu får jag lite grejer gjort oxå. Och så får jag sova. Det är ju ett plus. Imorgon ska jag städa, tvätta fönster och göra fint inför jul. (Som är om EN MÅNAD, herregud..) Sedan ska jag bränna skivor, färga håret och göra såna smågrejer som jag skjuter upp. Känns bra. 
Idag har jag umgåtts med Z. Vi gick i stan och köpte födelsedagspresenter till Linda (bilder kommer imorgon). Vi är så jäkla bra på att köpa presenter asså! Lika kul varje år.. Sedan fikade vi på Evas Paley, som har blivit vårat stammis-ställe. Idag hittade jag ett nytt thé där som var jättegott! Jag blev helt föräskad. Kommer verkligen bli nått jag kommer köpa ofta.

Det var min dag... Nu ska jag kolla på Brothers&Sisters och varva ner.
Good night

Dagens I-landsproblem

Mamma ringer mig på jobbet:

-Hej! Jag kommer och hämtar dig idag så du inte behöver åka buss.
-Åh tack vad bra.
-Men kan du sluta 10 minuter tidigare?
-Jo det kan jag nog...
-Ja bra, för Sanningens ögonblick börjar klockan 9 och då hinner vi hem tills det börjar!

uppdatering

Ja vad har hänt sen jag skrev sist? Inge så mycket nytt direkt... Jag har jobbat, umgåtts med Gudrun och Z, och även sett Saw 5 på bio i torsdags. Sä jäävla äcklig film!! Alla Saw-filmerna är sjukt äckliga och jag älskar dom! Men slutet på den här var det mest irriterande.
Nu är jag ledig imorgon till onsdag. Alltså tre dagar. Imorgon ska jag nog bara slappa, städa, sola och lite sånt... På tisdag ska jag ha en heldag med Z så vi får se vad vi gör då. Vi ska iaf köpa födelsedagspresent till Linda som fyller år på fredag.
Nu ska jag kolla lite på TV och sedan sova. Intressant va?
Solong suckers

Bästa partylåten just nu

Här kommer låten som jag och angelica hade kunnat spela hela kvällen i lördags, men de andra tyckte det räckte med 3-4 gånger...

såklart POKERFACE med Lade gaga!


Underbara helg

Jag har haft en sån bra helg! Jag är hur nöjd som helst! I fredags efter jobbet åkte jag hem och gjorde mig iordning för att träffa Zelina på en "dinnerdate". Vi gick till Jensens (världens bästa restaurang) och åt mat och pratade om vad som hänt i veckan. Sedan träffade vi upp Sara och hennes kompisar och gick till Park Lane för att RIO skulle komma dit. (RIO=Han som bl.a. gjort låten "shine on"). Hennes killkompisar köpte in helrör och grejer och eftersom Sara stod på gästlistan spenderade vi inte en enda krona där. Mycket uppskattat. Vid 2-3 tiden åkte jag hem för att orka vara pigg dagen efter.

För det var lördagen som prioriterades, för då skulle jag ut med alla vikarier på jobbet! Och den kvällen var en av de bästa nånsin! Jag hade så galet kul. Först var vi hemma hos Angelica på förfest, där vi drack och skrattade från 6 till 23 ungefär. Sedan åkte vi in till stan och gick till Bryggeriet (där alla kom in). (Och där träffade jag även min vän Kaj) En av killarna vi var ute med köpte in massa shots så jag, Angelica och han shottade på nåt som smakade skit. jag höll på spy. det var det äckligaste nånsin. Men det stoppade oss inte för att ta en till... Men gud vad kul vi hade....

Beteenderegler

Jag har jobbar inom restaurangbranchen, inte så länge, men tillräckligt för att ha fått nog av den branchen. Jag har jobbat på restaurang-cafe och på Mcdonalds. Nattskift och dagskift. Den erfarenheten har fått mig att bli ännu mer ödmjuk och förstående för personal som ibland gör fel, för jag vet att det finns idiot-fittkunder som tar ut all möjlig aggression på personal och annat oskyldigt folk.

Här är en lista på hur man inte ska bahandla personalen:

*Knäpp aldrig med finrgarna eller ropa "öh du" om du vill ha hjälp. Jag är inget djur och sånt här får en människa att känna sig som skit. Säg "ursäkta" eller vänta tills jag kommer till dig. Jag HAR sett dig, men har inte alltid tid att ta din beställning direkt.
 
*Säg inte att du vill prata med chefen för minsta lilla. En gång var det en kille som villa prata med chefen för att han inte hade nån ketchup på bordet. Detta är bara störande för alla och chefen lär inte vara på din sida.

*Klaga aldrig till personalen om något är fel/för dyrt. Det är inte jag som tvingat dig hit och du är mer än välkommen att gå nån annanstans.

*Skrik aldrig på personalen. Även detta fast personalen inte gjort nåt fel. Detta hände mig ofta under mina 13 månader på Mcdonalds. Jag var inte otrevlig, utan detta verkade vara folk som haft en dålig dag. Och det är jävligt taskigt att låta det gå ut över mig. Har man inte jobbar på nåt sånt här stlle vet man inte hur trött i hjärnan och helt dödstrött man är hela tiden.

*Slåss inte inne i restaurangen. Detta är tyvärr en vanlig händelse på helgnätter på Mcdonalds. Vakter får kasta ur er och jag får städa.

*Var inte full och odräglig. Gå hem.

*Var inte full och äcklig och ragga på personalen. Gå hem.




Hade jag ägt stället hade jag även kastat ut dig om du följer punkterna.

MTV Europe music awards

Nu spelar jag in Europe awards eftersom jag vill kolla på världens bästa serie - Criminal minds, och sedan Hells Kitchen. Så Europe awards får jag kolla på nån annan dag. Och så kan jag ju spola förbi reklam och dåliga framträdanden. Men kvinnorna regerar på galan ikväll, och de är grymma! Kommer säkert bli en bra gala.
En sak som jag stör mig på under alla galor är att de flesta alltid säger "first and most I wanna thank God. And Jesus Krist." Så irriterande har det blivit, och eftersom jag tänker på det blir det ännu störigare.

Hur som helst har jag vart ledig idag. Jag var inne i stan en stund, köpte en mascara från världens bästa Make up store och en klänning på Gina tricot. Sedan åkte jag och solade och sedan har jag vart hemma. Nu är jag jättetrött och jag ont i hela kroppen. Kanske hela veckans jobb som hinner ikapp? Hoppas iaf att jag somnar relativt tidigt ikväll (11-12 är tidigt för mig), så jag är inte-jätte-dödstrött på jobbet imorgon. Börjar 7 så jag får gå upp 5. Men det blir iaf en rolig dag imorgon! Först ska jag jobba 7-14, sedan ska jag hem och fixa mig, åka hem till Gudmor en stund och sedan åka in till stan och ha en dinnerdate men min vän Z. Så det ska bli riktigt kul. Good night.

Första svarta presidenten

Nu har Barack Obara utropats som president!! Klockan är 05:25 och jag har kollat på valvakan en halvtimma nu.
Först visade de Obamas publik, som förstås var överlycklig. De filmade en svart äldre man u publiken som bara grät. Det var ett så fint ögonblick. Den här mannen måste ha levt innan 50-talet när svarta inte ens fick gå i samma skola, åka samma buss som vita personer, eller handla i samma affärer, n har nu sett en svart man bli president i detta landet.
Det här känns så himla bra! Om inte bara för att Obama kommer dra ut trupperna ur irak.
Jag förstår att Mccain varit kandidat. Jag tycker han är bra på flera sätt, och han har verkligen ledarinstinkt, men denna gången höll inte detta. Ha höl ett jättebra tal verkligen, Sarah palin stod bredvid och grinade och hans publik stod och skrek "we want John". Talet var iaf jättebra, och det lär ju visas fler gånger under dagen så alla får se det.

Valvaka

Det är valvaka inatt och jag hade velat se det. Men jag ska upp 5 imorgon för att gå til jobbet så det blir ingen vaka för min del. Men eftersom jag går upp kl. 5 så håller det förhoppningsvis fortfarande på så jag kan kolla då.
Och imorgon ska jag jobba dubbelskift. 7-21. Känns inte jättekul just nu...

Presidentval!

Idag är det presidentval i USA!
Som alla vet är detta ett historiskt val och nu man får hoppas att USA tänker till lite mer än vad de gjorde i förra valet...




"Halloween"

Det var tänkt att jag och Z skulle på halloween fest i lördags. Jag hade köpt klänning och grejer och vi såg fram emot det, TILLS Z får ett sms av tjejen som håller i festen som säger att festen är avbokad för att tillräckligt många inte kommer. Så jävla tråkigt att jag nästan ville dö. Så vi satt hemma hos Z och drack kaffe och försökte komma på andra planer. Till slut blev det iaf så att vi åkte in till Evas och käkade, flummade runt lite i stan och sedan gick vi på nattbion och såg Max Payne. *Kass film btw*

Så det blev mysigt iaf. Igår jobbade jag hela dagen, idag har jag jobbat+ träffat Sarita och städat här hemma. Och imroogn ska ajg jobba hela dagen och kvällen. Samma på onsdag... Men på onsdag ska jag iaf ut! Så där har vi en kul grej :)

RSS 2.0